Zahřejte srdce a očistěte mysl: Magický vliv saunování na vaše zdravíPředstavení

Saunování není jen chvilkovým únikem do tepla; je to vlastně taková lázeň pro tělo i mysl. Finské sauny, ty opravdové horké kouzelné domky, mají mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví, což potvrzují vědecké výzkumy po celém světě. Víte že například finské univerzity dělají dlouholeté studie na saunujících už přes 50 let?

Tak pojďme na to!


Srdeční zdraví a kardiovaskulární systém

Saunování je skvělé pro vaše srdce. Být v teplé sauně zlepšuje prokrvení a zvyšuje tepovou frekvenci, což je skvělá cvičební aktivita pro vaše srdce, aniž byste museli dělat jediný klik! Samozřejmě doporučujeme spojit saunování s pohybovou aktivitou, ale studie zjistili, že pravidelné saunování má na kardiovaskulární systém stejný efekt, jako pravidelné cvičení.


Detoxikace

V sauně se potíte, což je skvělý způsob, jak se zbavit toxických látek z vašeho těla. Vaše kůže je největším orgánem, a když se potíte, vyplavujete nečistoty a toxiny, které mohou v těle způsobovat různé nepříjemnosti.
Zlepšení imunity: Pravidelné saunování posiluje vaši imunitní odpověď, čímž vám pomáhá bojovat proti infekcím a nemocem. Máte pocit, že se vaše imunita potřebuje trochu vylepšit? Sauna může být vaším novým nejlepším přítelem!


Zklidnění mysli

Saunování není jen o těle, ale také o mysli. Když relaxujete v teple sauny, Vašemu mozku to připomeňte a vypněte tak všechny ty myšlenkové motory. Je to jako meditace, jen s trochou větším tepem.


Zlepšení spánku

Pokud máte problémy se spánkem, může být saunování odpovědí. Když se vaše tělo ohřeje v sauně a pak se ochladí, vede to k lepšímu spánku. Vaše tělo se při tomto cyklu přirozeně uvolní a připraví se na odpočinek.


Zdravá pokožka a vlasy
 

Saunování může také pomoci zlepšit vzhled vaší pokožky. Kromě toho, že se zbavujete toxických látek, se zlepšuje i pružnost kůže a může to pomoci snížit akné a další problémy s pokožkou. Podle studií má zvýšená sekrece mazových žláz a očištění vlasových kořínků blahodárný vliv také na růst a kvalitu vlasů.


Chronické nemoci

Stres, životní prostředí, polotovary plné chemických přísad, to všechno má vliv na mnohé chronické nemoci. Zbavte se stresu a zlepšete si zdraví právě saunováním. Sauna pomáhá proti bolestem kloubů, zlepšuje dýchání a prokazatelně (tedy vědecky) prodlužuje život.


Takže nebojte se vstoupit do toho horkého ráje, kterým je finská sauna! Vaše tělo i mysl vám za to budou vděčné.

Podívejte se, jaké sauny nabízíme

Saunoo Mökki
Saunoo Comfort X